Blog van danny

zwemmen op 23 maart

Hoewel het zwembad vandaag een tijd gesloten is geweest door technische problemen, zal het deze avond om 19uur de deuren terug opendoen.
Voor iedereen gaat de zwemles/training gewoon door. Tot straks

de zwemstageblues

deze morgend, geen vroege wekker Sleep , geen slaapzak waar je moet uitkruipen, geen kleren zoeken in je reistas, Eat geen rij aan het ontbijt, enzo kan ik nog wel een tijdje voortgaan. Het is elk jaar hetzelfde..... Cry afkikken van die leuke dagen met veel drukte en rumoer, tijd dat het gedaan is maar al uitkijkend naar de volgende editie.

zwemmen 27/12

vandaag gaat de zwemschool, de training door voor diegene die de tocht naar Baarle-Hertog willen maken. Voor de zwemschool hebben we een minimumbezetting van lesgevers. Voor de training zijn er trainers die aanwezig zullen zijn

gezocht !!! lesgevers voor onze zwemscholen

zwemschool KST groeit ! Ook deze zomer kregen we weer veel vragen over hoe en waar wij zwemmen en of er nog kinderen kunnen starten.

KOBE

gisteren is Kobe geboren. Zoontje van Ellen en Roel. hieronder het berichtje dat zij de wereld in stuurde

"wij zijn trotse mama en papa van Kobe Smile Een flinke jongen van 3 kilo 600 en 50 cm groot Smile "

aanpassing uren Giels bos

Hoi,
Zoals in vorige mail al vermeld gaan we onze uren in het Giels bos herverdelen. We krijgen de kans om te vervroegen en gaan daar dan ook gebruik van maken.
Hieronder vinden jullie de uren waarop de verschillende groepen kunnen komen zwemmen

donderdag
18.45/19.30 zwemschool 1, zwemschool 3, zwemschool 4, zwemschool 5, zwemschool 6

ons programma van zaterdag

o 13u30 inzwemmen (dit is opwarming voor de zwemmers)
o 14u30 start wedstrijd
o 17u00 einde wedstrijd
o 17u30 begin eten
o 17u45 start pretbad
o 18u30 begin uitslag
o 19u00 einde uitslag en einde eten
o 19u00 – 20u30 Vrij zwemmen
o 20u30 – 22u00 Napraten / Einde

26 januari

op zaterdag 26 januari gaan wij weer eens kijken hoever onze zwemmers staan en of zij nog op hun plaats liggen in de zwemschool.
Deze dag zullen ook hun lidkaarten worden uitgedeeld.

geen zwemmen

Op zaterdag 19 januari is het geen zwemschool/training. Wij organiseren die dag ons clubkampioenschap.

zwemstage

zaterdagmorgend 7.00 uur ....de wekker loopt af en joepie, eindelijk de dag dat we mogen vertrekken op stage. Een deel met de fiets, een deel met de auto met hetzelfde doel. Om 10 uur in den Brink zijn want dan begint weer het evenement waar iedereen een jaar naar uit kijkt. De herfststage van KST.

spaghettiavond

vorig KST ertje hebben wij jullie laten weten dat je zaterdag 3/3 moest vrij houden voor onze spaghettiavond. Nu met de verbouwingsplannen van theater Stap, onze locatie, kunnen wij die niet door laten gaan. Wij gaan op zoek naar een andere datum maar die zal waarschijnlijk ergens in het najaar zijn. Geen nood.....

zwemmen op 4/2/2012

wij gaan op zaterdag 4/2 niet zwemmen in Bruurs, Baarle Hertog. Met de weersomstandigheden van vrijdagavond en de vooruitzichten hebben we nu al beslist om onze lesgevers/trainers en zwemmers niet de verplaatsing te laten maken. De afstand en het onvoorspelbare van het weer heeft de doorslag gegeven. Geniet van jullie avondje vrij

zwemmen vandaag 3/2/2012

Deze avond gaan lesgevers klaarstaan om de zwemmers die door de sneeuw naar het Giels Bos willen komen training te geven. Wij kunnen niet voor jullie beslissen of jullie er door gaan rijden ja of nee. Dit ligt volledig bij jullie. Hou er rekening mee dat het glad kan zijn onderweg

Onze zwemstage 2011

Deze derde editie start met een lekker herfstweertje. Tegen 7.30 uur was iedereen aanwezig in ons pavljoen en de mama’s en papa’s waren weer op weg naar huis. De kamers waren ingericht en de bedden opgemaakt. Nu konden we van start gaan. Allemaal pillicht mee en klaar voor in het bos verschillende opdrachten te gaan doen want er was ingebroken in de keuken en er was iets gestolen. Onze zwemmers, allemaal detectives in spe, moesten uitvinden wie, wat, hoe het gebeurt was. Slapen kwam veel te vroeg maar eens de lichtjes uit ging het allemaal vanzelf

Op zaterdag ging Lier kennis maken met KST of ging KST kennismaken met Lier. Wie zal het zeggen. Eerst de trein op met alle zwemmers en met Filip en co want zij waren een dagje op bezoek, behalve die van de zwemschool. Zij hadden verlof die dag en mochten Ellen even bezighouden. Opzoek naar het zwembad en trainen een uurtje lang. Dan stond Bjorn ons op te wachten en nam ons mee….. naar het politiebureau van Lier.

Hier mochten we onze boterhammetjes opeten die de kookploeg meebracht. Ook de zwemschool kwam weer bij de groep. Nu werd onze kennis van Lier op de proef gesteld. Lier werd doorkruist, mensen werden aangeklampt, andere groepen werden geweerd want iedereen ging voor de overwinning. Misschien kunnen jullie kinderen nog vertellen wat de bijnaam is van de lierenaars. (Hint ….. op de foto) Na een terasje als afsluiter terug naar het station en deze keer met zijn allen richting den brink. Onze avond activiteit was een kwis. Deze was in het teken van het disneythema. Hier werden verschillende vaardigheden getest en voor de winnaars was er een lekkere snoepjestaart voorzien. Na een drukke gezellige avond was het bedje voor de meeste een mooie afsluiter en het duurde dan ook niet lang of het was stil.

Zondag….een dagje van rust…..dit was buiten onze jeugd gerekend. Na het ontbijt allemaal speelkleren aan en buiten verzamelen. Gert en Jynthe gaan kampspelletjes doen. Dikke Bertha, Zakdoek leggen met knuffel of handje, ……. daarna nog voetbal of baseball en de voormiddag kon niet meer stuk. Daarna eten en richting station want weer gaan we op reis met de trein. Deze keer richting Nijlen. Ook hier weer opzoek naar het zwembad en dan met zijn allen trainen voor een uurtje. Het spel mag hier ook niet ontbreken en het laatste half uurtje is het estafette. Nu snel omkleden en met de trein terug naar Herentals. Eten en dan op dropping. Groot en klein. De lagere school zwemmers kregen een wandeling voorgeschoteld via wandelknooppunten die ze via vragen moesten acterhalen. De afstanden waren verschillend en ging van 5 km voor de jongste, naar 8 km voor het 2 de groepje en 12 voor de laatste groep. De oudere zwemmers werden ook gedropt maar kregen een gps mee. Hun opdracht was op zo’n kort mogelijk tijd met het minst aantal km terug in den brink te geraken. Het nadeel was dat de gps niet aangaf waar ze moesten stappen maar alleen werkte met coördinaten en een pijltje (kompas). Na een nachtelijke duiksessie van Flavio kwamen deze 2 groepen binnen met een gewandelde afstand van 11 km en een beetje. De ene groep had 900 m meer gestapt dan de andere door bossen en velden (tuinen van de buren meegerekend) Het was een leuke avond geweest.

Om 7.30 uur klonk ons liedje door de gangen. Iedereen zijn bed uit want om 8.30 uur moesten de eerste al vertrekken om te gaan trainen. Heel de voormiddag wisselde groepen elkaar af om te trainen. De tussen tijd werd opgevuld met spelen in de speeltuin of relaxatie met Dorien. Na de middag werden ze weer in groepjes verdeeld. Op het domein waren verschillende posten waar ze naar toe moesten en hier kregen ze opdrachten die ze telken met heel het team moesten uitvoeren. Hier was samenwerken heel belangrijk. Na dit spel verdwenen Lu en Viv richting smoutenbollen en verdwenen wij na ons buikje te hebben rondgegeten richting kleedkamers want nu was het moment waar iedereen naar uitkeek. De Disneyparade. De een na de ander minnie en mickey verscheen. Pocahontas, Aladin, Happy feet, pinokkio, gummybeertjes, pluto, goofy, nemo, ………allen waren ze van de partij klaar om erin te vliegen. Na hun intrede waar iedereen ze kon bewonderen was de dansvloer the place to be. De fuif was begonnen en zou duren tot de vroege uurtjes ( geen nood hoor, de jongste bende hebben we iets vroeger naar bed gestuurd)

Ssst uitslapen…… tot 8.30 uur. Geen liedje maar om 9.00 uur was iedereen al aan het ontbijt. Deze voormiddag is het rustig. Ze mogen kiezen ….. stickers plakken ….. ruilen bij Ellen …… buitenspelen ….. gezelschapspelletje. Een rustige voormiddag. Na de middag gaan we terug de actievere toer op en binden we allemaal schaatsen onder onze voeten en gaan we ……. . na het bevrozen water gaan we terug naar ons zwemwater, waar we ons beter thuis voelen, en trainen we nog een uurtje voor we gaan kijken wat de kookploeg nu weer voor ons op de tafel tovert. S’avonds stond het kampvuur op het programma maar nu was het weer de spelbreker. Het regende. Maar geen nood. Allemaal binnen in een kring met kussen, dekentje, slaapzak en ons zangboekje en het KST koor is geboren. (al kunnen we volgens de buitenstaanders beter blijven zwemmen) de marsmallows kwamen door de raam binnen gevlogen en het kampvuurgevoel was er helemaal. Om 23.00 uur konden de oudste toch nog even gaan genieten van een echt kampvuur en verdween de rest in hun nestje
Uitslapen…… nee vandaag niet. Om 7.30 uur galmde er weer een disneyliedje door de gangen. Om 9 uur starte de training voor de eerste groepen en weer wisselde we elkaar af. De overige tijd werd weer doorgebracht in de speeltuin en met opruim van de kamers. Na het eten was het dan zover. Opruimen en nog wat spelen buiten op het plein tot de ouders kwamen. Dan nog afscheid nemen en iedereen mocht vertrekken. Het was weer een geslaagde stage en hopelijk zien we al deze zwemmertjes volgend jaar weer op onze stage 2012

Danny

Onze start

Zaterdag was het zover. KST zwemt in Baarle Nassau. Met het zonnetje als wegwijzer vonden de zwemmertjes van onze zwemschool de weg naar het zwembad in het sporthotel Bruurs. 44 nieuwsgierige snoetjes die weer op zoek moeten naar hun groepje en lesgevers in een nieuwe omgeving. Na wat gezoek en rond geloop konden we beginnen. Het was wat zoeken maar het is gelukt ... de start is gegeven.

paaseieren

nu met het sluiten van het zwembad valt heel onze organisatie van de paaseieren in het water.......

Daarom vragen wij nu aan de ouders om in plaats van ze aan het zwembad mee te nemen of jullie ze even kunnen ophalen. Lukt dit niet mag u ook nog altijd een seintje geven en dan zorgen wij voor een oplossing

testen

de eerste testweek komt er weer aan. De laatste week van maart is het zover en nemen wij testen af van onze zwemmertjes. Kan u door omstandigheden niet aanwezig zijn die week laat dan even iets weten dan regelen wij daarna een testmoment voor die zwemmertjes. De nieuwe reeks start op 4 april.

2 april

2 april is het geen zwemschool. Die zaterdag zijn de toekomstige redders die deze weken het bad delen met ons toe aan hun examen en moeten zij het volledige bad hebben. training om 10.00 uur gaat wel door.

zwemmen in de krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie gaan onze zwemscholen en trainingen gewoon door.

onze terugkeer naar het Turnhouts bad

Dinsdag 9 november was het zover, 14 dagen na onze wedstrijdzwemmers, de zwemschool van KST zwom voor de eerste keer in Turnhout.

Inhoud syndiceren