Nieuws Feeds

Ryckeman zwemt naar tweede plek in Mexico

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Openwaterzwemmer Brian Ryckeman heeft met een knappe prestatie zijn seizoen geopend. Op de Grand Prix in Cozumel in Mexico werd hij tweede.

Buys en Surgeloose beginnen met BR aan EK 25m

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Op de eerste dag van het EK kortebaan in Chartres (Fra) doen de Belgen het goed: Buys en Surgeloose zwommen een BR, Timmers en Vanluchene een PR.
Categorieën: Zwemnieuws

Zwemster Leisel Jones stopt: "Alles bereikt"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Leisel Jones heeft beslist om een punt te zetten achter haar zwemcarrière. "Ik heb geen doelen meer", zegt de olympische kampioene van Peking.
Categorieën: Zwemnieuws

Zwemster Laure Manaudou stopt (opnieuw)

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Laure Manaudou (26) zet na het EK kortebaan eind november weer een punt achter haar zwemcarrière. Haar comeback was geen succes.

Depressieve Thorpe dacht aan zelfmoord

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe heeft jarenlang gevochten tegen een depressie en dacht in die donkere periode meermaals aan zelfmoord.
Categorieën: Zwemnieuws

Schadevergoeding na foute dopingtest: "Verbitterd"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
De Griekse bond moet 277.000 euro schadevergoeding betalen aan ex-zwemster Tonia Machaira. De bond hield haar onterecht van de Spelen. "Ik blijf verbitterd."
Categorieën: Zwemnieuws

Timmers: "Bokstrainingen geven me kracht"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Voor Pieter Timmers wordt het EK kortebaan in november een "piekmoment". De zwemmer koos voor een nogal aparte voorbereiding: boksen.
Categorieën: Zwemnieuws

Lecluyse: "Ik antwoord in het water"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Na haar ontgoochelende prestatie op de Spelen legt Fanny Lecluyse wekelijks 50 kilometer af in het trainingsbad.

Surgeloose gaat bij Gaastra trainen

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Glenn Surgeloose ruilt Liège Natation voor Brabo, de zwemclub in Antwerpen waar Ronald Gaastra de plak zwaait.
Categorieën: Zwemnieuws

Japanner zwemt olympisch kampioen van tabellen

Sporza - 5 uur 27 min geleden
De Japanner Akihiro Yamaguchi heeft de 200 meter schoolslag in 2'07"01 gezwommen. Hij verbeterde het wereldrecord van olympisch kampioen Gyurta.
Categorieën: Zwemnieuws

Ryckeman zegt af voor EK: "Mentaal niet klaar"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Brian Ryckeman zal zijn Europese openwatertitel op de 25 km komend weekend niet verdedigen. De 28-jarige Belg zet een punt achter zijn seizoen.
Categorieën: Zwemnieuws

Ryckeman: "Ik had er even echt genoeg van"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Brian Ryckeman heeft diep gezeten, voor en na de Olympische Spelen. "Ik ben drie maanden diep ongelukkig geweest."
Categorieën: Zwemnieuws

Franklin: "Universiteit of miljoenendeals?"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Missy Franklin (17) was met 5 medailles dé koningin van het zwembad in Londen. Maar nu moet ze de moeilijke keuze maken of ze voor het geld kiest of niet.

Ryckeman zwemt naar 16e plaats, Tunesiër wint

Sporza - 5 uur 27 min geleden
De olympische titel in het openwaterzwemmen is voor de Tunesiër Oussama Mellouli. Brian Ryckeman speelde geen rol van betekenis in The Serpentine.
Categorieën: Zwemnieuws

De gekste wedstrijdregels op de Spelen

Sporza - 5 uur 27 min geleden
De wedstrijdreglementen van de olympische sporten bevatten soms pareltjes van regels. Een top zes.
Categorieën: Zwemnieuws

Ryckeman: "Ik wil beter doen dan in Peking"

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Openwaterzwemmer Brian Ryckeman zwemt vrijdagmiddag zijn wedstrijd. Na 10 km weet de Belg of hij beter doet dan zijn 7e plaats van Peking.
Categorieën: Zwemnieuws

"Over enkele jaren zeggen we: "We waren erbij""

Sporza - 5 uur 27 min geleden
De olympische zwemweek zit erop. Cocommentator Sidney Appelboom maakt een balans op voor Sporza. "Australië zit in een diepe crisis."
Categorieën: Zwemnieuws

Phelps neemt afscheid met goud op estafette

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Michael Phelps heeft zijn olympische carrière in stijl beëindigd. Met het Amerikaanse team veroverde hij de olympische titel op de 4x100m wisselslag.

Kromowidjojo treedt in voetsporen van De Bruijn

Sporza - 5 uur 27 min geleden
Ranomi Kromowidjojo heeft na de 100 meter vrije slag ook op de 50 meter toegeslagen. Haar landgenote Marleen Veldhuis won het brons.

Sun zegeviert op 1.500m vrij na tumultueuze start

Sporza - 5 uur 27 min geleden
De Chinees Sun Yang heeft de olympische titel veroverd op de 1.500 meter vrij. Na een tumultueuze start haalde hij het in een wereldrecord.
Inhoud syndiceren